Het perfecte pizzadeeg (zelf pizzadeeg maken)

zelf pizzadeeg maken

Bij de Rolling Stone Oven kunt u pizzadeeg per bol afnemen maar zelf pizzadeeg maken is ook hartstikke makkelijk en goedkoop. Hou er wel rekening mee dat pizzadeeg zo’n 2 tot 3 uur moet rijzen.

Het perfecte pizzadeeg (zelf pizzadeeg maken)

Ingrediënten voor pizzadeeg

Genoeg deeg voor vier pizza’s

* 25 g verse gist (of 20 g droge gist)
* 2 dl lauw water
* 1 koffielepel zout
* 2 soeplepels olijfolie
* 350 g bloem

Maak het pizzadeeg klaar door de bloem in een grote schaal te doen en vervolgens de gist op te lossen in een schaaltje lauwwarm water. Net als bij het pizzadeeg kan het gistmengsel plakkerig zijn. Kneed het gist voorzichtig door je vingers om het plakken zoveel mogelijk tegen te gaan. Voeg het gistmengsel, zout, olie en bloem toe aan het deeg en kneed het minimaal 15 minuten tot een soepel pizzadeeg wordt vergregen. Maak tot slot een bol van het pizzadeeg en bedek deze met een doek.

TIP: Bewaar pizzadeeg liever warm en vochtig dan koud en droog.

Pizzadeeg te nat of te droog?

Zelf pizzadeeg maken kan de eerste keer lastig zijn. Door wat bloem aan het pizzadeeg toe te voegen wanneer het te nat is, breng je het gemakkelijk terug tot een soepel deeg. Wanneer het pizzadeeg te droog is, voeg dan wat water toe.

Het rijzen van het pizzadeeg

Laat het pizzadeeg 2 tot 3 uur rijzen op middelmatige temperatuur. Kneed het deeg nog even en verdeel het in vier stukken. Rol de stukken uit tot vier dunne cirkels. Strooi wat bloem over de tafel voordat je de garnituur aanbrengt op de pizzabodem zodat het pizzadeeg gemakkelijk te verwijderen is.

Zelf pizzadeeg maken in een brood bak machine Je kunt ook heel makkelijk zelf pizzadeeg maken in een brood bak machine. Om dit pizzadeeg te maken doe je het water in de brood bak machine en voeg je daarna de bloem toe. Maak een klein kuiltje in het midden en doe daar de gist in, dek het af met wat bloem. Voeg vervolgens de overige ingrediënten van het pizzadeeg (suiker, zout en olie) aan de zijkant toe. Zet de broodbakmachine op PIZZA, DOUGH, of DEEG (Dus enkel kneden en rijzen, NIET BAKKEN). Het gehele proces duurt ongeveer een uurtje.

Bereiding van de pizza: De beste pizza’s bak je in twee minuten in een houtgestookte steenoven op minimaal 300 ºC.

Naast zelf pizzadeeg maken kun je natuurlijk ook de lekkerste toppings zelf maken. Voor een recept voor heerlijke zelfgemaakte tomatensaus klik hier!

25 thoughts on “Het perfecte pizzadeeg (zelf pizzadeeg maken)

  1. Hi. I see that you don’t update your page too often. I know that writing posts is
    boring and time consuming. But did you know that
    there is a tool that allows you to create new articles using existing content (from article directories or other blogs from your niche)?
    And it does it very well. The new articles are unique and pass the copyscape test.

    Search in google and try: miftolo’s tools

  2. Hello. I have checked your debakplaats.nl and i see you’ve got some duplicate content
    so probably it is the reason that you don’t rank high
    in google. But you can fix this issue fast. There is
    a tool that generates content like human, just search in google:
    miftolo’s tools

  3. I must thank you for the efforts you have put in penning this site.
    I really hope to view the same high-grade content by you later on as well.
    In fact, your creative writing abilities has encouraged me to get
    my own site now 😉

  4. Good day! This is kind of off topic but I need some advice from an established blog.

    Is it tough to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty
    fast. I’m thinking about setting up my own but I’m not sure where to begin. Do you have any points or suggestions?
    Appreciate it

  5. Thank you for another informative site. Where else could I get
    that type of information written in such a perfect manner?
    I’ve a project that I’m just now running on, and I’ve been on the look out for such
    information.

  6. hello there and thank you for your information – I have certainly picked up anything
    new from right here. I did however expertise some technical points using this web site, since I experienced
    to reload the site a lot of times previous to I
    could get it to load properly. I had been wondering if your web hosting is OK?

    Not that I’m complaining, but sluggish loading instances times will very frequently affect your placement
    in google and can damage your high-quality score if ads and marketing with Adwords.
    Anyway I am adding this RSS to my e-mail and can look out for a lot more of your respective exciting content.
    Make sure you update this again soon.

  7. Excellent beat ! I would like to apprentice whilst you amend your website, how
    could i subscribe for a weblog site? The account aided me a acceptable deal.

    I have been tiny bit familiar of this your broadcast provided vibrant
    transparent concept plenty of fish natalielise

  8. Pingback: Google
  9. Hello are using WordPress for your blog platform? I’m new to the blog world
    but I’m trying to get started and create my own. Do you require any html
    coding knowledge to make your own blog? Any help would be greatly appreciated!

  10. I blog frequently and I seriously appreciate your content.
    This great article has truly peaked my interest.

    I will book mark your blog and keep checking for new information about once per week.
    I opted in for your RSS feed as well.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.