De beste pizzasaus (zelf pizzasaus maken)

zelf pizzasaus maken

Zelf pizzasaus maken

De beste pizzasaus koop je niet kant en klaar. Zelf pizzasaus maken is namelijk super gemakkelijk, snel en goedkoop en daarom geven wij je graag ons favoriete recept voor thuis prijs!

Eenvoudig recept tomatensaus

Voor twee pizza’s

Benodigde ingrediënten voor de pizzasaus

Ook na een drukke werkdag maken wij het liefst zelf onze pizzasaus. Daarom kiezen we het liefst voor eenvoudige ingrediënten. Je zult versteld staan hoe lekker en authentiek een pizzasaus met tomaten uit blik en gedroogde Italiaanse kruiden smaakt.

Ingrediënten

* 1 ui
* 2 eetlepels olijfolie
* 2 teentjes knoflook
* 1 theelepel suiker
* 2 blikken gepelde tomaten (De beste tomaten om zelf pizza te maken zijn de goedkope blikken uit de supermarkt)
* 2 theelepels Italiaanse kruiden (oregano & basilicum)
* 1 theelepel (zoete) paprikapoeder
* zout & peper naar smaak

Snel en gemakkelijk zelf pizzasaus maken

Snipper de ui en fruit deze twee minuten in een pan met dikke bodem. Pers de twee teentjes knoflook uit en voeg de tomaten, kruiden en suiker toe. Draai het gas terug en laat de pizzasaus ongeveer 20 – 25 minuten ‘trekken’ tot je een smeuige saus overhoudt. Breng op smaak met peper & zout. Wanneer je van een dike pizzasaus houdt kun je hem even door roeren en zo op de pizza scheppen. Hou je van een gladde pizzasaus, maak hem dan glad met een staafmixer.

Zelf variëren met ingrediënten

Er zijn talloze manieren om zelf te variëren met deze pizzasaus. Een handje zwarte olijven door de pizzasaus geeft het een lekkere mediterrane smaak! Je kunt de

gedroogde Italiaanse kruiden ook vervangen door een flinke hand fijngehakte verse oregano en basilicum die je op het laatst door de zelfgemaakte pizzasaus schept.

TIP: Om het nog makkelijker te maken, maken we regelmatig een dubbele portie pizzasaus. De helft van de pizzasaus vriezen we in diepvrieszakjes per portie in. De platte bevroren diepvrieszakjes besparen ruimte in de vriezer en wij hebben kant-en-klare pizzasaus wanneer we zin hebben in een snelle pizza.

Wanneer je jouw pizza het liefst helemaal zelf maakt, kun je ook heel gemakkelijk zelf pizzadeeg maken.

Een pizza bakken: De beste pizza’s bak je in twee minuten in een houtgestookte steenoven op minimaal 300 ºC.